Спонтани протест у Пљевљима у знак подршке министру правде и мањинских права Др Владимиру Лепосавићу, чију смену је данас најавио председник црногорске Владе Здравко Kривокапић, одржан је у 19 часова испред зграде општине Пљевља, након претходног окупљања у ауто колони на Трлици.

Неколико стотина грађана, носећи тробојке и пар транспарената са натписима попут овог из наслова, изразило је своје негодовање Kривокапићевом одлуком и позвало га да исту повуче.

Окупљенима су се обратили Бојан Струњаш и Милинко Газдић.

Струњаш је истакао да је Kривокапић данас понудио на тацни главу министра правде Милу Ђукановићу и подсетио да је управо из Пљеваља, из Свете Тројице, Kривокапић кренуо у изборну кампању по Црној Гори. Позвао га је да се врати изворним принципима за које се залагао током кампање и да смјењује и хапси криминалце и војнике бившег режима а остави часне људе попут министра Лепосавића да раде свој посао. Срби више нису спремни да буду жртве сваког режима коме се то прохте и подршка Лепосавићу је ствар принципа д којих се не може и неће одустати, поручио је Струњаш.

Милинко Газдић је подсјетио на дивовску борбу коју је српски народ, предвођен својом Црквом, извојевао на величанственим прошлогодишњим литијама. Ту велику победу, за добро свих грађана Црне Горе, па ваљда и српског народа, нисмо спремни да проћердамо жртвујући своје најбоље људе ради задовољења захтева тридесетгодишњег режима, рекао је Газдић. „Ако ти не ваља министар Лепосавић, поднеси оставку професоре Kривокапићу“, поручио је Газдић, и рекао да Срби више немају разлоге за безумне жртве, те да ће наставити подршку министру све док одлука не буде повучена.

Оставите Коментар