Акција измештања илегалних миграната са подручја Општине Шид уследиће у наредним данима, ексклузивно је за СТВ изјавио Зоран Семеновић, заменик председник Општине Шид. Мигранти ће бити прослеђени у друге прихватне центре.

Циљ је да се омогући нормално функционисање становницима Шида и смање тензије које су настале на релацији грађани-мигрантска популација услед честих догађаја који никоме нису нанели добробит.

Свакодневница у којој су Шиђани узнемирени због присуства илегалних миграната на улицама града који праве проблем ускоро ће бити промењена. Покушаји отимања новчаника и упади у стамбене објекте догађају се спорадично које пријављују мештани. Надлежни најављују акцију у којој ће ова лица бити приведена и пребачена ван територије Општине Шид у друге прихватне центре на подручју републике.

Акција ће се спровести у наредних 5 до 7 дана. Њу ће заједно реализовати у сарадњи надлежне институције и Општина Шид. Сви мигранти који нису пријављени у прихватне центре биће дислоцирани изван територије Шида.

Лица која су смештена у прихватне центре биће и даље ту на подручју Општине Шид уз контролу кретања док им се не реши њихово питање проласка ка крајњој дестинацији за коју су се по пријави изјаснили.

Оставите Коментар