Акција измештања илегалних миграната са подручја Општине Шид уследиће у наредним данима, ексклузивно је за СТВ изјавио Зоран Семеновић, заменик председник Општине Шид. Мигранти ће бити прослеђени у друге прихватне центре.

Циљ је да се омогући нормално функционисање становницима Шида и смање тензије које су настале на релацији грађани-мигрантска популација услед честих догађаја који никоме нису нанели добробит.

Свакодневница у којој су Шиђани узнемирени због присуства илегалних миграната на улицама града који праве проблем ускоро ће бити промењена. Покушаји отимања новчаника и упади у стамбене објекте догађају се спорадично које пријављују мештани. Надлежни најављују акцију у којој ће ова лица бити приведена и пребачена ван територије Општине Шид у друге прихватне центре на подручју републике.

Акција ће се спровести у наредних 5 до 7 дана. Њу ће заједно реализовати у сарадњи надлежне институције и Општина Шид. Сви мигранти који нису пријављени у прихватне центре биће дислоцирани изван територије Шида.

Лица која су смештена у прихватне центре биће и даље ту на подручју Општине Шид уз контролу кретања док им се не реши њихово питање проласка ка крајњој дестинацији за коју су се по пријави изјаснили.

Advertisements

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here