На снимку који је са намером или случајно процурео на друштвеним мрежама види се председник недавно основане политичке организације “Права Србија” Душан Марковић, који објашњава својим саговорницима да треба хитно да се формира гарда која ће да рашчисти са мигрантима. Он у ономе што може да се чује на снимку, тражи од својих саговорника да се обједине око националне српске гарде која по њему треба да буде војна формација.

Снимак можете погледати ОВДЕ

Kако наводи извор Портала035 ово није нова вест, Марковић већ дуже време озбиљно ради на формирању паравојне формације која би се звала “Српски национални корпус” и којој би био циљ, борба против миграната, обавезне вакцинације и свега онога што по њему нарушава националне интересе Србије.
Да подсетимо да је Душан Марковић већ познат по екстремним изјавама према мигрантима, као и да му у званичној биографији стоји да је са свега 19 година постао потпредседник “Равногорског покрета”, где се на његовим профилима по друштвеним мрежама могу видети фотографије где позира у униформи и са оружјем, у препознатљивој четничкој иконографији. Марковић је и одборник у Скупштини Јагодине, где је на локалним изборима у јуну његова ГГ “Бунт – Права Јагодина” освојила 12% и има два представника у локалном парламенту.

Снимак можете погледати ОВДЕ

Душан Марковић је до скоро био и председник Студенског парламента Универзитета у Kрагујевцу, али је интересантно да се академска заједница, до сада никад није оградила од екстремних изјава које Марковић на дневном нивоу публикује преко друштвених мрежа. Грађанска опозиција у Јагодини Марковића је у току кампање често прозивала да је сателит Драгана Марковића Палме, али након избора одборници ГГ “Бунт – Права Јагодине” нису постали део владајуће коалиције и на скупштинама за сада гласају против предлога власти. Интересантно је да Марковић није служио војни рок, а себе у јавности представља као четничког војводу, каже за Портал035 један од јагодинских опозиционара који је желео да остане анониман.

Иако је Портал035 до сада имао добру сарадњу са “Правом Србијом”, Марковић није желео да коментарише ове наводе, као ни да одговори на питање како је овај скандалозни снимак процурео у јавност.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар