Градоначелник Врања и његов заменик биће именовани из редова СНС, док ће у састав Градског већа ући представници свих странака које су ушле у локални парламент, сазнају ИнфоВрањске из више извора у врањским страначким одборима.

  • Градоначелник Врања није споран, то ће бити личност из СНС-а. Напредњаци, међутим, планирају да функцију заменика градоначелника такође добије кадар СНС, рачунајући на број освојених одборничких мандата на изборима 21. јуна – каже саговорник ИнфоВрањских из редова врањских напредњака.

По овом извору, на положај заменика градоначелника “пикира“ и Српска Десница.

  • Десница је освојила 13 мандата и сматра да треба да добије функцију заменика градоначелника. Они се позивају на чињеницу да су и ранији градоначелници, Стојчић, Антић и још увек актуелни Миленковић имали заменике из других политичких опција, док Ненад Антић није прекинуо ту “традицију“. Ми у СНС, међутим, сматрамо да нам припада и ова функција, па видећемо шта ћемо и како ћемо – неодређен је саговорник портала из СНС.

Извор ИнфоВрањских из СПС, пак, потенцира “да је ствар јаснија када су у питању функције помоћника градоначелника“.

  • Од пет помоћника градоначелника, три добија СНС, а по једну функцију Српска Десница и СПС, што значи да ЈС неће имату функцију помоћника градоначелника – тврди саговорник ИнфоВрањских из редова врањских социјалиста.

По извору из ЈС, “дилеме нема ни када је у питању расподела у будућем Градском већу“.

  • Од 11 чланова градске владе, седам већника ће бити из редова напредњака, два из Српске Деснице и по један из СПС и ЈС, па ће бити занимљиво како ће све то функционисати, посебно на социјалном плану где ћемо ми гурати по узору на нашег лидера Палму социјалну причу – истиче саговорник портала из врањског одбора ЈС-а.

Све у свему, Врање ће после ко зна колико деценија ако не и векова, коначно добити “градску владу народног јединства“ која се разликује и од оних комунистичких власти “партијског јединства“ или већ славног Милошевићевог “једнопартијског плурализма“.

С. Костић

Leave a Reply