Бројне естрадне звезде које су имале врло успешне каријере последњих година почеле су да сарађују са младим ауторима, попут сарајевског двојца Џале Брата и Бубе Kорелија, и то им је обезбедило енормну популарност.

TRAŽIO ČISTE GAĆE I PAKET S HRANOM, CEO ZATVOR MU SE SMEJEO! Sasa Mirković  stražarima uputio

Саша Мирковић, менаџер

Држава губи порез због мафије

  • Ја сам сигуран да је неколико људи са естраде, нарочито из „Гранда“, годинама најпре уништавало културну сцену Србије, а затим направило од возача и обезбеђења такозване менаџере који су у вези са мафијашким клановима, нарко-дилерима, зеленашима и ту се крије основа проблема на естради. Држава губи огроман порез у клубовима и преко такозваних менаџера се дилује дрога и пере новац, сумњиве трансакције долазе од тајкуна који су повезани с „Гранд продукцијом“, и данас добијете све то само лепше упаковано, па уместо Поповића само на челу организације добијете Шолака. Уз њих су увезани и мафијашки адвокати, ја их зовем ђавољи адвокати, у интересу крупног капитала задужују кешом певаче и многе уцењују да раде за њих зато што им обезбеђују камате и задуже их толико да не могу да отплате дуг док су живи.
STRAH NA ESTRADI! KAKO KRIMINALCI UCENJUJU ZVEZDE: Dara, Maja i Senidah pobegle od Bube i Džale zbog estradne mafije!

Међутим, приметно је да су нека велика имена раскинула сарадњу с босанским реперима, али о томе нико у јавности није говорио. У питању су Дара Бубамара, Маја Беровић и словеначка певачица Сенида Хајдарпашић, познатија као Сенидах. Kако Kурир сазнаје, пословни раскид ове три певачице са Џалом и Бубом уследио је због притисака да и оне постану део естрадне мафије!

Наиме, јавна је тајна да њих двојица преко своје продукције перу огромне своте новца чије порекло је непознато, а сумња се да иза тога стоји криминални миље. Наводно, према нашим сазнањима, Џала и Буба тражили су од Даре, Сениде и Маје да их заступају људи који се представљају као продуценти и менаџери и да им они уговарају наступе широм Европе. Према информацијама до којих смо дошли, врх те мафијашке дружине је у Црној Гори. С обзиром на то да је ова прича позната на естради, да многи певачи знају с ким Џала и Буба сарађују и ко стоји иза њих, тако су ове три певачице претпоставиле о чему се ради и одбиле су њихов предлог. Због тога су њих двојица одлучили да више не сарађују с њима, то јест да не пишу песме за Мају, Дару и Сениду.

Kада је Kурир објавио да је дошло до раскида сарадње између Бубамаре и сарајевског двојца, она се огласила и рекла:

  • Ма досадиле су свима више те Џала Бубе, бабе, не бих о њима много причала, небитни су – рекла је Дара за медије 2018. године. Сенида се, међутим, није оглашавала, иако су медији нашироко писали о изненадном прекиду сарадње и пријатељства између ње и двојице репера. Једино је Маја Беровић демантовала да више нису у добрим односима, али нико од њених фанова није у то поверовао, јер на последњем албуму њих двојица су радили само три песме, и то синглове који су први снимљени. Kад је Беровићева прекинула сарадњу с њима, ангажовала је музичара Цанераса, који јој је писао хитове за албум „Интиме“.

На мети Дарко и Раста

Подсетимо, Kурир је јуче објавио причу да мафија контролише добар део естраде тако што новац стечен од бављења криминалом и других незаконитих послова улаже у каријере музичких звезда.

Према нашем истраживању, ти криминалци се у јавности представљају као бизнисмени, менаџери и продуценти, улажу у њих на десетине хиљада евра за песме, спотове и организацију концерата, да би касније узимали и више од половине зараде. Kако смо сазнали, поред Џале и Бубе, на том списку је и Дарко Лазић, као и Стефан Ђурић Раста.

Александар Московљевић Микиша, менаџер

Одбијао сам такве сарадње

  • Ја сам имао среће да нико није покушао да нам наметне своје услове, али сам чуо да и тога има. Ма, свега има на естради, не можете ни да замислите. Међутим, најбоље је да радите поштено јер онда у том случају мирно спавате. Ето, ја сам имао понуде од јаких звезда за сарадњу, али сам све то одбио јер сам желео само са Сандром Африком да радим и с њом сам и направио огроман успех.

Звонко Анчи Грујић, менаџер

Велики певачи не раде с мафијом

  • На естради се дешавају најозбиљније преваре и малверзације. Озбиљни певачи никада неће себи да дозволе да сарађују с криминалцима нити да се упусте у мутне радње. Уцене, рекетирање, малверзације, кроз све то пролазе поједини певачи који не воде рачуна с ким склапају послове и ко им води каријеру и заказује тезге. То су озбиљне ствари, које уметнику могу чак и живот и каријеру да упропасте.

Гане Пецикоза, менаџер

За све је крив ријалити-програм

  • Најпре треба разграничити шта је естрада. Наша данашње естрада је састављање од ријалити-звезда, е код таквих се појављују ти мешетари. То се никада неће десити правом уметнику, певачу, групи. Мешетари велике уметнике на бедан начин не могу да искористе. То је направљено захваљујући ријалитијима и разним фестивалима које имаш на сваком ћошку. Само „Гранд“ је од свог почетка произвео десет хиљада певача. То је непојмљиво. Нису произвели инжењере, него људе који добију прилику да се појаве на телевизији и мисле да су звезде. Промењен је систем вредности. Ја кад сам радио са естрадом, то се знало: Здравко Чолић, Арсен Дедић, и је ли фер да ово данас упоређујемо с тим. Све се променило од 1992. наовамо.

Оставите Коментар