Реч је о мигрантима који долазе из Авганистана, Пакистана и Марока.
На десетине хиљада избеглица упутило се са подручја Турска ка Европској унији после ескалација сукоба у Идлибу. Можда најјачи удар задесио је Грчку, а власти у тој земљи држе контролу над ситуацијом.

Kако преноси Прототема, према данашњим подацима спречено је 24.203 покушаја илегалног уласка у Грчку у периоду од суботе ујутру до данас. Власти наводе да је 4.354 особа дозвољено да уђу у земљу у округу Еврос, а 42 особе ухапшене.

Реч је о мигрантима који долазе из Авганистана, Пакистана и Марока.

  • Признајем да је Турска у тешкој ситуацији што се тиче избеглица и миграната. Али оно што сада видимо не може бити одговор или решење – рекла је она на конференцији за новинаре, пренео је Ројтерс.

Да подсетимо, турски министар спољних послова Сулејман Сојлу, до недеље у 19:40 сати 100.577 миграната напустило је Турску преко покрајине Једрене на северозападу земље, која се граничи са Грчком и Бугарском, односно ЕУ.

Грчка за сада одолева појачаном приливу избеглица и блокирала је све нове захтеве за азил у наредних месец дана.

Вучић: Подржавамо напоре Грчке у заштити граница ЕУ

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да Србија подржава напоре Грчке у заштити граница ЕУ. Грчка се суочила са таласом миграната на својим границама, пошто је Турска омогућила њихово кретање.

  • У потпуности подржавамо напоре Грчке у заштити граница ЕУ и у решавању хуманитарних и безбедносних изазова, изазваних последњим таласом илегалних миграната – навео је Вучић на званичном твитер налогу.

Оставите Коментар