Сам Весли Кларк прича о томе како су Грци саботирали бомбардовање. Наиме, Грчка као чланица НАТО-а имала је приступ свим информацијама везаним за агресију па тако чим би сазнали за мете које треба гађати одмах би слали хуманитарне конвоје на те локације па тако НАТО авиони нису могли да дејствују у страху да не погоде хуманитарну помоћ и то још једне чланице НАТО-а.

Фото: cojstvo.rs
Фото: cojstvo.rs

Такође су такве информације о метама прослеђивали нашим људима. Нако тога Грчку су избацили из тог информативног дела агресије како не би више помагали Србима. Такође, иако је Грчка уступила свој ваздушни простор (што је обавезна као чланица) није дала своје авионе нити војнике за саму агресију. У једном тренутку је била принуђена да пошаље свој ратни брод „Темистоклис“ којим је командовао потпоручник Marinos Ritsoudis, као помоћ бомбардовању СРЈ.

Посади брода као ни капетану то се није свидело па одбијају да учествују у нападима. Због тога капетан бива осуђен на 2.5 година затвора. Наиме, тада је рекао: „Као православац не могу да учествујем у нападу на братски народ.“.