Грчка цивилна заштита пренела је своје дозволе за кретање, прецизирајући које активности су дозвољене за време тоталног затварања, на енглеском језику касно у понедељак увече.

Дозволе су за рад или друге активности као што су куповина, посета лекарима или посета потребнима. Дозволе за рад морају бити штампане, али за остале активности могу се штампати, писати руком или у смс облику.

Они који иду на посао морају имати нижу дозволу свог послодавца, тачно наводећи тачно време када се очекује да путује на посао и са њега и могу да користе исти документ током целог периода закључавања.

Ако су радници фриленсери, морају имати потписану изјаву која објашњава где иду и временски период у којем се очекује да буду ван куће.

Фото: greece.greekreporter.com

Друга дозвола мора бити попуњена када неко изађе из следећих шест разлога:

  • Одлазак у апотеку или посета лекару у случају да се то препоручује после консултација.
  • Одлазак у радњу снабдевања (супер маркети, мини маркети итд.), Која не може да испоручи или испоручи своју робу.
  • Одлазак у банку, када електронске трансакције нису могуће.
  • Одлазак у помоћ људима којима је потребно.
  • Одлазак на церемонију (нпр. Сахрану, венчање, крштење) под условима предвиђеним законом; или кретање разведених или законски раздвојених родитеља у контексту родитељске одговорности, старатељства или права посете у складу са важећим одредбама.
  • Физичко вежбање на отвореном простору или за потребе кућног љубимца; појединачно или до 2 особе. У садашњем случају, минимално растојање од 1,5 метара мора бити стално у току. Свака особа мора ставити X на одређени разлог изласка у следећем документу.
Фото: greece.greekreporter.com

С друге стране, можете бесплатно да пошаљете СМС поруку са свог мобилног телефона на 13033. СМС порука мора бити у следећем формату:

1.) Наведите слово и број (дат горе) из разлога због којег сте напољу.

2.) Име и презиме

3.) Кућна адреса

Оставите Коментар