Српска компанија „Едепро“ продала је ракете грчкој војсци на сајму наоружања и војне опреме у Атини ДЕФЕА 2021.

Српске компаније које се баве производњом и развојем наоружања и ваздухопловних система ЕДеПро и Грин пауер турбине системс једине су из Србије које су наступиле у Атини на највећем овогодишњем сајму наоружања и војне опреме у Југоисточној Европи.

„Едепро“ је успела да прода ракете Г2000 грчкој војсци.

Заједничким наступом две компаније приказана су најновија достигнућа из области ракетне технике, вођења и управљања пројектилима, али и турбомлазног погона.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

  • Са задовољством можемо потврдити да је Грчка армија нови корисник наше ракете Г2000, након њеног успешног тестирања на њиховом полигону НАМФИ на Криту у мају ове године. Драго нам је да се Грчка, једна од земаља са највећим војним буџетом у овом делу Европе одлучила за српског произвођача – рекао је директор маркетинга и продаје две компаније Лазар Игрутиновић.

Иначе, ракете Г2000 и Г2000/52 приказане су светској јавности први пут на сајму наоружања ИДЕX у Абу Дабију 2017. године.

Унапређење ракете састоји од новог мотора и у односу на руску оригинал који је имао домет од 20 километара, домет је сада повећан на 40 километара.

Ракете су компатибилне и могу се лансирати из истог система попут руског „БМ-21“ или словачког „РМ-70“.

Оставите Коментар