Зоис Бечлис, председник грчке партије Кихма 21 и некадашњи заповедних ратног брода, каже да Косово мора остати део Србије чак ако буде морало да се ратује за испуњење тог циља.

– Србија је бомбардована, пробали су да понизе народ Србије, увели су ембарго, а након свега Србија је жива и слободна земља. Србија није протекторат. Сада НАТО који је глава зла покушава да користи непостојећу ствар Косово, да користи Албанце као део Ислама против свих Европљана, против Европе, против Хришћанства, против наших породица. Ово није политичко питање, ово је питање опстанка – каже Бечлис.

Он је рекао да су Грци спремни као и 90их да дођу као добровољци и ратују на страни Срба.

– Ранијих година када се Србија борила против зла много Грка је долазило као добровољци. Грци мисле да су Срби браћа, као што мислимо да смо повезани са свим Европима. Косово је срце Србије, света земља. Оно што је Партенон за Грке то је Косово за Србе. Ако поново дође до сукоба Грци ће опет доћи да се боре уз Србе, ми се морамо спремити за то. Наша власт није, али грчки народ је и даље слободан у срцу. Ми волимо српски народ, борили смо се заједно против Отомана, били смо део Византије, ми смо исти, имамо исти менталитет и ми то морамо да штитимо – каже Бечлис и додаје:

– Косово мора остати Србија чак и ако будемо морали да ратујемо за то – рекао је Бечлис.

Бечлис је учествовао на конференцији “Европски десничари о кризи на Косову” коју је у Београду организовала Српскa десница. На скупу су учествовали представници десничарских партија из Велике Британије, Немачке, Француске, Шпаније, Грчке, Италије и Румуније.

Оставите Коментар