Шведска активисткиња Грета Тунберг виђена је у полицијском аутобусу у коме су се налазили приведени климатски активисти, који су протестовали против отварања рудника у немачком селу Лицерату.

Грета Тунберг је међу климатским активистима који су приведени током протеста против отварања рудника због којег се село Лицерат код Kелна исељава.

Она је, наиме, ухапшена док је протестовала код површинског копа рудника Гарцвајлер 2, неких девет километара од Лицерата, преноси Телеграф.
Она се, иначе, демонстрантима придружила у петак, а очевици су је видели како седи у великом полицијском аутобусу са осталим приведеним.

Медији су у недељу известили да је Тунбергову неколико полицајаца је изнело са протеста против отварања рудника лигнита у Лицерату.

На фотографијама, које је Билд објавио, види се како Тунбергова седи на земљи, смеје се и одбија да, по захтеву полицајаца, напусти скуп.

Након тога су је, пише Билд, двојица полицајаца ухватила за руке и удаљила са скупа.

Иначе, више од седамдесет немачких полицајаца повређено је у протестима за време евакуације села Лицерат, која траје од прошле среде, због намере енергетске компаније да на том подручју копа лигнит.

Оставите Коментар