Звуци камиона, борбених возила, прелета хеликоптера и авиона и повремени пуцњи маневарске муниције уз музику са разгласа, одзвањају и данас Београдским кејом док се Војска Србије спрема за параду 22. октобра поводом Дана ослобођења Новог Сада.

Београдски кеј, од друмско-железничког моста до Дома Војске, већи део дана је углавном затворен за саобраћај, а у траци ближој Дунаву паркирана су возила Војске Србије, као и опрема коју су произвели „Југоимпорт СДПР“ и Војно технички институт.

Поред Дома Војске са чијег балкона ће се у суботу држати говори током параде, постављена је и велика трибина, а у дворишту се налазе шатори где ће вероватно бити послужење за „ВИП госте“.

Док војници гланцају тенкове и друга возила, над Новим Садом прелећу хеликоптери и авиони, а припадници Речне флотиле редовно вежбају на реци.

Током пробе, са Петровардинске тврђаве су се чули почасни топовски плотуни, а најатрактивнији део вежбе је био када су припадници Речне флотиле уз подршку Ратног ваздухопловства демонстрирали десант на обалу и неутралисање непријатељског положаја, као и ослобађање брода који су запосели терористи.

Прочитајте још: ОВАКО СЕ ПОШТУЈУ ХЕРОЈИ: Преко 50.000 људи испратило команданта Моторолу! (ВИДЕО)  

“БРАНИЋУ СРБИЈУ И КАД БУДЕМ МРТВА“: Ово је песма хероја рата 1999. Љиљане Жикић Карађорђевић!

ДИКИЋЕВ БРАТ ПРОГОВОРИО: “ Па, само погледајте слике људи који су ухапшени и свима ће све бити јасно….“

Извор: 021