Да је однарођени режим Мила Ђукановића почео да губи компас постало је јасно још одавно, а дефинитивно је потврђено усвајањем тзв. Закона о слободи вероисповести. Међутим, најновија сазнања, која потичу од поузданих извора блиских полицијским структурама Црне Горе, показују да су размере лудила у владајућим круговима у Подгорици далеко веће и опасније.

Наиме, према овим сазнањима, црногорска Управа полиције, на чијем челу је пулен црногорског премијера Душка Марковића, Веселин Вељовић, од компанија које се баве производњом војно-полицијске опреме затражила је да јој доставе понуде за више стотина интервентних комплета за припаднике полицијских снага. У случају да се ово реализује, у питању ће бити једна од већих набавки тог типа у читавом региону, што, имајући у виду актуелну политичко-безбедносну ситуацију у Црној Гори, указује да ће поменута опрема сасвим извесно бити употребљена за сузбијање мирних шетњи и литија верујућег народа и примену најбруталније силе над њиховим учесницима, којих је из недеље у недељу све више.

С обзиром на наведено, изгледа да преостаје само нада да на најутицајнијим позицијама у црногорској власти није завладало потпуно помрачење свести, већ да ће се наћи макар једна мудра и разумна глава која би могла да спречи да ситуација у Црној Гори дође до тачке кључања, након које ће бити практично немогуће исконтролисати њене последице.

Leave a Reply