На Тројчинданском скупу који је одржан у манастиру Стањевићи, први човек општине Будва, Марко Бато Царевић, тражио је благослов од митрополита Амфилохија да се литије наставе.

“Преосвећени митрополите Амфилохије, ваш благослов за литије нам недостаје. И то вас сада молим пред свима. Сад се копље ломи и гвожђе се кује док је вруће. Не могу нас све зауставити. Не могу нас све похапсити. Ми смо на Божијем путу и ја вас од срца молим. Иза нас стоји марљив и поштен рад и наша Црква“, рекао је Царевић, кога је окупљени народ прекидао скандирајући чувену паролу са литија: „Не дамо светиње!“

Царевић је истакао да Црква треба да поведе народ који је постао јединствен, због чега ће и победити.

”Нећу да неко мисли да у овоме што говорим има политике, јер је нема. Црква треба да нас предводи, зато још једном молим за благослов да се литије наставе”, поручио је Царевић, који је упутио и речи хвале за игумана манастира Стањевићи.

Подсетимо, митрополит црногорско-приморски Амфилохије најавио је јуче наставак литија, истакавши да никада није “спречавао народ да ради божје дјело”.

„Ако народ хоће литије – нека иде у литије“, казао је Митрополит јуче након литургије коју је служио у манастиру Стањевићи код Будве.

“А народ то хоће. Мене упорно, гдје год дођем, то питање питају. Ја им кажем – то је ваше. Ако народ хоће крсне ходове, који трају 700 година овдје, сигурно је да ће се они наставити”, закључио је Митрополит.

Advertisements

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here