Херој Кошара Драган Грубић добио је мурал у Врбасу. Осим његовог портрета, имена и године рођења и смрти, на муралу је исписано и: „Ајде, браћо, јуриш соколови“.

Драган Грубић био је припадник 53. граничног батаљона и део групе „Громови“, коју је оформио водник Александар Шаранчић.

Он је погинуо 24. марта 2004. године, врћајући се из Крушевца, где је положио венац на споменик палим борцима током НАТО агресије. Код Параћина је испред њега аутомобил слетео са пута и ударио у банкину. Драган је истрчао како би помогао возачу, али га је, нажалост, ударило друго возило.

Новим муралом Грубићеви суграђани присетили су се његових херојских дела.

  • На Велики петак, 9. априла 1999. године, код заседног места Ц3/6, предосећајући да нешто није у реду, уместо млађе војске отишао је са саборцима по воду, где су опазили шиптара са моторолом. Вратили су се по помоћ и водника Васојевића, након чега је уследила борба, где су шиптари поражени – наведено је на Фејсбук страници „Хероји Кошара“.

Многи и данас сматрају да је ово био један од одлучујућих момената у одбрани границе, јер да су припадници албанске војске тада отишли иза леђа нашој војсци, она би била у веома неповољном положају.

Оставите Коментар