Биљана Јовановић изнела је тврдње да ју је Мирољуб Петровић убеђивао да њен брат Славчо Петров, коме су лекари у марту прошле године дијагностиковали тумор на мозгу, не треба да иде код доктора, као и да је гама нож глупост, а да су епилептични напади које је момак имао „демони који га опседају“.

– Њеног брата нисам видео у животу, нити сам се чуо с њим. Она је са мном контактирала кад јој се брат разболео и, као и свим другим људима који са мном контактирају, ја им на мејл пошаљем програм кориговања навика, чишћења организма. То је програм који већ стоји на интернету и који је изнесен у књизи доктора Милисава Николића и то је све – тврди Петровић.

Петровић се у разговору за Курир осврнуо и на оптужбе да је добио 720 евра, као и да лично он нема центар.

– Ја имам онлајн центар, али постоје моји студенти који живе у сеоском амбијенту и уколико људи процене да не могу сами да примењују тај програм, они дођу код мојих студената. Они јесу повезани са мном, али ја немам никакве финансијске ефекте од тога, они само примењују мој програм – прича Петровић и додаје:

– Дао сам Биљани савет, односно препоруку за неки од тих центара, али нисам ја ништа наплаћивао. Знам да студенти то наплаћују, неки 100, неки 80, неки 120 евра.

Петровић за Курир каже да се сусрео с Биљаном и да му, према његовим речима, она једино замера то што он није одвојио 10 минута за њеног брата.

– Она је видела на интернету примере излечења и обратила се. Рекао сам да је конвенционална медицина лоша и да је не препоручујем, али ја нисам потпуно против те медицине. Ја сам изнео своје мишљење, је л’ то грех? Сваки лекар ће да вам дати своје мишљење, а на вама је да преузмете одговорност за свој живот и донесете одлуку шта ћете радити. Уопште се не осећам одговорним. Нисам ја њима рекао „ја ћу да вас излечим“. Моја сугестија је била да треба сам да се излечи – каже Петровић.

Он признаје да је ипак саветовао Биљану да Славчо не треба да пије лекове, а истиче да је својим програмом успео да излечи на десетине, па и стотине људи.

– Зашто се није излечио? Зато што се није адекватно придржавао програма, и то је моје мишљење. Да су се придржавали, човек би оздравио. Па имам стотине излечених од канцера… Мени је жао тог момка, његове сестре, жао ми је сваког ко настрада. Она је добронамерна, али ме идеализовала и мислила је да могу чаробним штапићем да дотакнем њеног брата и излечим га – рекао је Петровић.