Хакерска група „Dark Overlord“ запретила је да ће открити чак 18.000 тајних докумената који су украдени од осигуравајућих кућа и владиних агенција, а који наводно откривају тајну о терористичком нападу на САД 11. септембра 2001. године.

За поверљиве документе траже одређену суму и то у биткоину, али се тај износ још не обелодањује.

Као могуће жртве овог скандала наводе се велике адвокатске канцеларије, светски познате осигуравајуће куће које су биле повезане са Светским трговинским центром који је срушен у нападу, али и Управа за безбедност у саобраћају, Савезна управа за авијацију.

Хакери тврде да фајлови до којих су дошли садрже праву истину о томе шта се стварно догодило у теористичком нападу 2001. и прете да ће их откључати уколико се не испуне захтеви које су објавили почеткон недеље.

„Свакоме ко је забринут да би његово име могло да се нађе на овим документима, може да плати откупнину у биткоину, или ће сносити последице“, објавила је ова хакерска група на свом Твитер налогу.

Они су ове наводно тајне фалове понудили и „конкурентним државама САД“, опет уз новчану накнаду, али се тачан износ не спомиње у јавности.

Ова група се појавила 2016. године, а позната је по хаковању бројних компанија, али и медицинских центара. Сваки пут би од „својих жртава“ тражили да исплате одређену суму новца.