Спортски центар „Пинки“ у Земуну од данас поново припада Земунцима после више од две деценије, изјавио је заменик градоначеника Горан Весић.

Како је навео спортским центром управљала је компанија која је у власништву више правних субјеката.

  • Ова компанија покушала је на суду да докаже да је истовремено и власник имовине односно спортског центра, иако јој је центар био само додељен на управљање. Град Београд је сачекао да се заврши провостепено, другостепено као и суђење по ревизији који су потврдили да је спортски центар „Пинки“ власништво Града Београда. Зато је Град Београд формирао јавно предузеће које је у власништву Града које ће од данас управљати СЦ „Пинки“ – рекао је Весић.

Он је, гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи, навео да ће за директора овог предузећа бити постављен Станислав Глумац.

  • Градска општина Земун обратила ми се прошлог месеца и затражила да се КСЦ „Пинки-Земун“ врати у надлежност града Београда. Инцијатива је поднета из разлога што је постојеће стање објекта такво да захтева улагања у комплетну обнову – рекао је Весић.

Реконструкција Пинкија

Он је, преноси Беоинфо, казао да је Град Београд препознао интересе грађана, а нарочито деце на подручју градске општине Земун да им се обезбеди простор уређен по највишим стандардима, у ком ће моћи да вежбају, тренирају, такмиче се и обављају све остале спортске активности.

  • Зато је данас „Пинки” враћен Земунцима. Поносан сам и срећан јер смо у томе успели. Ново руководство ће наредних месеци урадити пројекте реконструкције „Пинкија” да бисмо наредне године уредили овај спортски центар – рекао је Весић.

Оставите Коментар