Горан Весић, заменик градоначелника Београда, најавио је највећу реконструкцију хале Пионир, од њене изградње вредну два милиона евра. На тај начин ће београдски храм спорта испуњавати све модерне стандарде и попримиће велелепан изглед. Заменик градоначелника је истакао да су јуче отворене понуде на тендеру за проширење капацитета дворане.

– Реконструкција ће бити рађена да би дворана испунила међународне стандарде за одржавање такмичења највиђег европског и светског ранга. Оћекује се да СЦ Ташмајдан наредне недеље закључи уговор са изабраним понуђаче – рекао је Весић.

Он је такође најавио да ће након реконструкције дворана добити потпуно нови професионални паркет, нове семафоре, кошеве и телескопске трибине, а заменом постојећих столица капацитет ће бити преко 8000 места, чиме ће бити испуњени највиши захтеви међународних федерација.

– Биће изведени и радови на системима за вентилацију, као и други радови у унутрашњости хале у постојећим габаритима. Радови че почети одмах по завршетку текуће сезоне, а биће завршени до краја септембра, односно до почетка нове сезоне у кошари – најавио је Весић.

Весић је рекао да је поносан због тога што ће се на предлог председника Олимпијског комитета Србије Божидара Маљковића испред дворане поставити биста професора Александра Николића зачетника српске кошарке. Он је такође додао да је реконструкција дворане ‘Александар Николић’ највећа од изградње дворане и да ће коштати око два милиона евра, односно 220 милиона динара.

Оставите Коментар