Грађани који се налазе испред РТС-а потврдили су да је Обрадовић први кренуо из Абердареве у зграду јавног сервиса

Лидер Двери, Бошко Обрадовић, упао је вечерас у зграду Радио телевизије Србије, а за њим и један део учесника протеста „Један од пет милиона“.

Грађани који се налазе испред РТС-а потврдили су да је Обрадовић први кренуо из Абердареве у зграду Јавног сервиса.

Дошло је до гурања и размене озбиљних речи, стакло на улазним вратима су поломљена, а у зграду је управо утрчао велики број припадника полиције.

Бошко Обрадовић се налази у једном од холова РТС-а са грађанима, одакле се преко мегафона обратио и позвао једног од новинара Зорана Станојевића, ког је позвао да са њима уђе у режију и „прекине медијски мрак“.

– Ми молимо 3 месеца за слободу медија, тражимо да се чује другачије мишљење. Нећемо да рушимо ништа, али се нећемо вечерас разићи док не укључе представника протеста Један од пет милиона у програм уживо. Не морају нас политичаре да укључују, али представнике протеста да – рекао је Обрадовић.

Са припадницима полиције тренутно преговара и Драган Ђилас коме је један од припадника полиције рекао да они не желе да примењују силу и да би требало да прекину скуп због ове ситуације да не би дошло до озбиљније ситуације, напада на запослене или уништавања државне имовине.

Упаду у РТС претходила је блокада РТС-а, а на платоу испред учесници протеста емитовао се „Дневник слободне Србије“, што је уследило после “Блокаде упозорења” која је била одржана прошле недеље.