Појавили су се нови снимци из америчке окупационе зоне у Сирији, одакле су амерички војници срамотно протерани пре две недеље. Сада можете видети како су ти исти мештани дочекали руску војску, преноси Pravda.rs.

Како је известио портал Рускаја Весна, који је добро упознат са ситуацијом на терену, становници села Фарфара на северу провинције Хасака су 15. јуна зауставили амерички војни конвој који је покушавао да прође територијом села.

Сиријци су блокирали пут, скандирали антиамеричке пароле, гађали камењем и истерали освајаче из свог села. На снимку се јасно види како локални ненаоружани становници неустрашиво одгуривају америчку војску, спречавајући их да прођу.

А данас постоје нови снимци како се становници Фарфаре већ сусрећу са руском војском. Потпуна супротност понашања.

Одрасли и деца радо поздрављају руску војну патролу, а руски војници сиријској деци дају оброке хране.

Насеље Фарфара сада се налази на територији коју су окупирале САД и проамеричке Сиријске демократске снаге. Поруке о протестним акцијама редовно стижу одавде. У априлу 2020. демонстранти из села захтевали су повлачење америчких и турских трупа са територије Сирије.

Демонстранти су осудили нове америчке санкције уведене према Цезаровом акту, као и илегално вађење и извоз сиријске нафте, супротстављајући се експлоатацији природних ресурса земље. У знак протеста, Сиријци су спалили америчку заставу. А у јулу исте године становници овог насеља бацали су камење на амерички војни конвој.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар