Руску вакцину још није одобрила европска агенције за лекове

Мало је вероватно да ће ће италијанска регија Ломбардија моћи самостално и директно на тржишту да набави руску вакцину „Спутник В“, изјавио је за Пијеро Ди Лорензо, директор компаније ИРБМ.

Ова компанија послује у области биотехнологије и сарађује у производњи вакцине Оксфорд-Астразенека.

Масовна вакцинација становништва Италије против заразе ковидом19 је план од националне важности, али је његова примена дошала у питање јер на тржисту недостају довољне количине вакцине.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

За Италију је проблем што не долазе уговорене и унапред плаћене анти-ковид вакцине (Фајзер и Астразенека) које су наручене и финансиране кроз јединствени план Европске Уније.

Из тог разлога председник регије Ломбардија, Атилио Фнтана, која је на почетку пандмије ковида19 била епицентар заразе и која је целу годину дана на првом месту по броју заражених, је поднео захтев Министарству за здравство да самостално набави руску вакцину која је према писању научног часописа „Тхе Ланцет“ ефикасна 92 одсто.

Међутим, директор руског „Фонда за инвестиције“, компаније која дистрибуира на међународном тржисту руску вакцину, Kирил Дмитријев је изјавио да лек произведен у Русији неће бити доступан на светском тржишту пре маја и да ће „велике ипоруке Спутника В бити могуће тек након што се заврши у Русији масовна вакцинација становништва“.

Руску вакцину још није одобрила европска агенције за алекове па је тим поводом Димитријев изјавио „да ће руски захтев за одобрење вакцине Спутнихк бити брзо процесуиран и да ће из тог процеса бити изостављена политика“.

Оставите Коментар