Пише: Велимир Ераковић

Пошто су постали свјесни да манастире који су подигнути прије 1918. године и њихову имовину не могу чак ни скарадним законом конфисковати,врх ДПС-а на челу са Ђукановићем је упао у делиријум.

Све је то појачао рекордан број људи на синоћној литији коју је предводио Митрополит Амфилохије. Никшић је такође обалио рекорд броја вјерника у литији. Посебно их је заболио Острог, а са њим Морача, Ђурђеви Ступови, Михољска превлака, Савина, Манастир Светог Петра Цетињског, Црква Светих апостола Петра и Павла, Савина и манастири на Скадарском језеру.

Монструм је подивљао јер је из најближих редова њему процурела информација да је лично Руски Патријарх, у разговору са вођама хајке на Српску православну цркву, након консултација са Митрополитом Амфилохијем тражио хитно повраћај у Русију руке Светог Јована Крститеља и честицу часног крста са Цетиња у Москву. Чак пријетећим гласом. Сад траже кртицу у својим редовима, нико није више сигуран у ДПС-у.

Ђукановић понавља хистерично “Не може се на двије стране”.

Рационалности више ни мало нема, а страх од народа и Русије је превелики. Чак ни НАТО нема решења за толики број људи. Тек сад ја Мило опасан као разјарени рис и спреман буквално на све, јер му кабинет личи више на лудницу него на политичку канцеларију.

Leave a Reply