Како ексклузивно сазнајемо, ноћас после 22 часа у зграду Председништва Црне Горе вршено је систематско уништавање документације, које је трајало до раних јутарњих часова.

Наиме, наведена одлука о уништавању документације донета је неколико дана уочи првог круга председничких избора у Црној Гори, и није је могао донети нико други до Мило Ђукановић, одлазећи црногорски председник.

Како наш избор сазнаје, Ђукановић се определио на овај корак из два разлога. Први је садржан у чињеници да све анализе и истраживања јавног мњења указују да Ђукановић сигурно губи у другом изборном кругу. Други разлог се односи на намеру да се избегне привлачење пажње између два изборна круга, с обзиром да ће на Ђукановића и његове сараднике бити огроман фокус јавности до 2. априла, када је заказано одржавање другог изборног круга.

Све ово подсећа на ноћ 30. августа 2020. корисне када је масовно уништавана документација у црногорским државним органима. Надамо се да ће се овог пута реаговати на ову деструкцију према Црној Гори и њеном становништву, и прекинути овај зачаран низ. Мада никада не треба заборавити ни ону стару изреку да „рукописи не горе“.

Оставите Коментар