Србија је јуче свим срцем бранила српске интересе на Kосову од лажи из Приштине.

Било је веома бурно после седнице СБ УН у Њујорку, а расправа амбасадорке тзв Kосова Влоре Читаку и шефа српске дипломатије Ивице Дачића настављена је у салом на Ист риверу.

Револтиран њеном изјавом да је у случају Србије и Kосова реч о деколонијализацији, Дачић је пришао Влори Читаку, по завршетку седнице и јасно и гласно поручио, на српском који она одлично говори и разуме, да је то највећа глупост на свету.

– Деколонизација, то је највећа глупост… Ајде бре… Глупи сте колико сте тешки – орила се сала у којој се оџавају седнице СБ УН од Дачићевих речи.

Све ово снимао је шеф дипломатије тзв Kосова Беџет Пацоли, који је снимак поставио на свој Твитер, а колико је био бесан због лекције коју је Дачић очитао Читаку најбоље говоре његове увреде на рачун Ивице Дачића.

„Kоји идиот“, понављао је Пацоли.

Дачић је о деколонизацији коју је помињала Читаку говорио и за РТС.

– Kолико неко треба да нема стида да у СБ пред великим колонијалним силама које су имале своје колоније широм света, и пред афричким, јужноамеричким и азијским земљама које су се ослобађале од колонијализма користите један такав израз, а да Вас није срамота, то је чист безобразлук – рекао је Дачић.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар