Иако руководство владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) покушава да увери бираче да је ситуација у странци у сусрет предстојећим парламентарним и локалним изборима редовна, и да уопште не треба сумњати у нову убедљиву победу ДПС, стање на терену упућује на потпуно супротан закључак.

Од поузданих извора блиских врху ДПС сазнали смо да је у општинским одборима (ОО) ДПС у Подгорици и Никшићу стање готово хаотично, због чега је црногорски премијер и носилац листе ДПС на предстојећим изборима Душко Марковић на састанку одржаном претходних дана жестоко критиковао челнике подгоричке и никшићке ДПС, Часлава Вешовића и Ивана Митровића. Наведено стање, које су поменути извори описали као “пакао”, праћено је и озбиљним падом рејтинга ДПС у овим срединама, што се нарочито односи на Подгорицу, где је подршка владајућој партији пала на свега 30%.

Са своје стране, ни челници подгоричког и никшићког одбора ДПС нису остали дужни Марковићу, указујући да су проблеми и пад рејтинга директна последица поступака страначког руководства, које дужи низ година пљачка ресурсе Црне Горе, не водећи притом ни најмање рачуна о грађанима. Посебно кивни на руководство су чланови и активисти ДПС, који се прибојавају да би, након сада већ извесне промене власти, могли да изгубе посао и буду препуштени сами себи, за разлику од врха странке, који је материјално обезбеђен за наредних неколико поколења.

Упркос свему, челници ДПС сматрају да би стање у странци могло да се стабилизује до избора 30. августа, иако је до тада остало мање од две недеље. Међутим, све указује на то да су ово само пусте жеље, и да ће грађани Црне Горе после избора коначно видети леђа ДПС.

Оставите Коментар