Државна секретарка МУП Биљана Поповић Ивковић рекла је да је у ПА ухапшена четворочлана криминална група, код које је пронађено 1,4 кг опојне дроге и муниција.

Међу ухапшенима је и Н. Ф., који је, према речима Поповић Ивковићеве, пријатељ потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић, иначе власник спортског клуба и теретане у Панчеву.

Хапшење се догодило синоћ, рекла је Поповић Ивковићева, а против чланова те групе из Панчева поднета је кривична пријава за неовлашћену производњу, стављање у промет опојних дрога и недозвољену производњу, држање и промет оружја и експлозивних материја.

Поповић Ивковићева је на прес-конференцији рекла да је приликом хапшења заплењено 1,4 килограма опојне дроге, 207 комада пиштољске муниције и 19 комада пушчане муниције.

Она је показала фотографије на којима је ухапшени Н. Ф. са Мариником Тепић, али и са председником ССП Драганом Ђиласом и позвала Тепићеву да одговори јавности од када датира њено познанство са Н. Ф. из Панчева, да ли је он добио средства из буџета у периоду 2013. до 2016. и то на основу њиховог дугогодишњег пријатељства, док је Тепићева била покрајинска секретарка за спорт и омладину.

Ђиласа је питала у каквом је он односу са Н. Ф,, као и која је улога ухапшеног у Странци слободе и правде и која су његова задужења у ССП.

Поповић Ивковићева је такође позвала Ђиласа и Тепићеву да не релативизују овај случај, као што су то чинили, како је рекла, у неким претходним сличним ситуацијама.

Оставите Коментар