ШИПТАРСКОГ ЗЛИКОВЦА У ПРИШТИНИ ДОЧЕКАЛИ 10.000 ЉУД И – ДЕСЕТОМИНУТНИ ВАТРОМЕТ

ЛИДЕР Алијансе за будућност Косова и бивши премијер Рамуш Харадинај изјавио је вечерас да Косово никада неће заборавити злочине Србије.

„Када сам рекао да (Србија) жели рат, озбиљно сам то мислио јер непријатељу Србији треба да покажемо где јој је место. Они су криминалци, они су извршили злочине на Косову. Ако у Београду мисле да ми заборављамо, греше“, рекао је Харадинај обрачајући се маси од десетак хиљада његових симпатизера на Тргу Захир Пајазити у Приштини.

Говорећи о налозима за хапшење из Србије због којих је у Француској задржан више од три месеца, Харадинај је рекао да лошем непријатељу, у овом случају Србији, треба показати где му је место, како је то урадила Хрватска.

„Србија нема шта да тражи унутар Косова“, рекао је Харадинај.

Он је и у Приштини, као и претходно по доласку на аеродрому, рекао да се „осећао као да нема државу, пошто институције нису биле да потребном нивоу“.

Он је говорио и о демаркацији граничне линије са Црном Гором и рекао да тај споразум не може да продје у Скупштини Косова.

„Никада нисмо изазвали трагедију суседима. Ми се не желимо вратити 1.000 година уназад, али никада више нећемо дати земљу. Ми нисмо против пријатеља али треба показати место нашим послушницима који су нас обрукали. Видите шта се догађа већ две године смо у блокади, јер не смеју да кажу да су погрешили“, рекао је Харадинај.

После кратког обраћања Харадинаја, АБК је организовала ватромет који је трајао десетак минута.

Апелациони суд у француском граду Колмару одбио је данас захтев Србије за изручење Харадинаја. Харадинај је одлуком суда на коју Србија више нема право жалбе, ослободјен и у року од 24 часа може да се врати на Косово.

Извор: Бета