Косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да ће такса на српске и производе из БиХ бити одмах суспендована, ако постоји споразум којим би Београд на крају дијалога признао Косово

Харадинај је у емисији РТВ “Дукађини” поновио да би требало да буде јасно да такса неће нестати без признавања, али према његовим речима, “постоје могућности да се обустави ако се припреми уговор о међусобном признавању Косова и Србије”.

– Када сам написао прво писмо као одговор на међународни план да покажем да Косово није за блокирање процеса, рекао сам да ако председник Трамп позове стране, одмах укидамо таксу, јер би значило да постоји нешто озбиљно – постоји уговор – прецизирао је Харадинај.

Он је рекао да Косово није затворило врата за таксу, али да дужина процеса дијалога даје Београду могућност да консолидује међународну позицију, пренео је РТС.

– Рекао сам Американцима и Енглезима да присиле Србију да престане да купује оружје у Москви у вредности робе коју продаје на Косову, а ми ћемо такође размотрити наш став о такси – рекао је Харадинај.