Нишка Медицинска школа и званично је променила име, па ће уместо досадашњег назива “Др Миленко Хаџић“, носити име доктора Миодрага Лазића.

Наиме, Колектив Медицинске школе је на седници Наставничког већа, једногласно је прихватио иницијативу директора школе Мирослава Савића да школа понесе име овог великог човека, пише Српска историја, а преноси Gradskiportal018.rs.

Савет родитеља, такође једногласно, и Ученички парламент својим одлукама подржали су иницијативу.

Од Епархије нишке добијен је благослов Његовог преосвештенства владике нишког Арсенија. Важно је такође да Школска управа Ниш подржава предлог промене назива школе.

Доктор Миодраг Лазић преминуо је у јеку борбе са коронавирусом. Реч је човеку који је носио титулу примаријуса, хирурга, ратног хирурга, директора Ургентног центра у Нишу.

Најважнији период у каријери имао је управо у Војној болници у Клиничком центру Ниш. У Медицинској школи је предавао предмет хирургија од 1988. године, све до одласка на ратиште, као хирург добровољац.

  • Доктор Миодраг Лазић је херој нашег времена, нашег поднебља и наше нације – истакао је директор Медицинске школе Мирослав Савић.

За херојске подвиге и заслуге одликован је Орденом Светог Саве, одликовао га је Његова светост патријарх Павле, затим га је председник Републике Српске одликовао Орденом крста милосрђа, а постхумно Епархија нишка одликује га Орденом светог Романа. Добитник је и других признања и награда.

Директор школе, Мирослав Савић захваљује се на подршци колективу школе, градском руководству и епархији нишкој и нарочито његовом преосвештенству владики нишком Арсенију на Благослову.

Медицинска школа „Др Миленко Хаџић“ у Нишу једна је од најстаријих средњих стручних школа у области здравства и социјалне заштите грађана Републике Србије. Основана је давне 1946. године и највећа је медицинска школа у југоисточној Србији. Током богате историје и вишедеценијске традиције рада, школа је успешно образовала и васпитавала генерације медицинских радника, њих око 15000. Већина је наставила своје школовање, најчешће студирајући на Медицинском факултету у Нишу, потврђујући свој хумани позив у различитим областима и данас, као и у претходним деценијама. Нишка медицинска школа је база за студенте и професорски кадар Медицинског факултета у Нишу, за Клинички центар Ниш и све здравствене установе на великом делу српске државе и свуда где Срби живе. Тиме се перманентно развијала образовна вертикала која Граду Нишу, као регионалном центру, значајно и часно даје печат, пише Телеграф.

А. С.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар