На теренима ОШ „Васа Пелагић“ у Котежу, одржан је хуманитарни турнир у малом фудбалу, у организацији Српске Деснице у част свих палих јунака, за и у име српског народа и државе од 1991 – 1999. године.
Турнир је трајао два дана, и учествовало је осам екипа, од којих је победничко место освојила екипа „Миринда“, а за стрелца турнира проглашен је Ђорђе Лоцић из Котежа.
Из Српске Деснице истичу да је турнир протекао у спортској и фер плеј атмосфери, као и да су успели да анимирају велики број младих који су дошли да дају подршку и допринос једној оваквој хуманитарној манифестацији, која негује успомену на велику битку на Кошарама, која је једна од тежих борби у новијој историји српске војске која је постала симбол одбране отаџбине.
Турниру су присуствовали Александар Здравковић, генерални секретар Српске Деснице и Бојан Савић, потпредседник Извршног одбора, који су се захвалили свим учесницима, као и бројним окупљенима, наводећи да ће прикупљена средства бити усмерена Ненаду Марићу из Шапца, који је био учесник рата, а сада на жалост тешко болестан, неспособан за рад и без права на пензију. Марић, такође има малолетну кћерку, за коју, упркос својој тешкој финансијској и здравственој ситуацији, одваја новчана средства, од помоћи коју добија.

Српска Десница се посебно захваљују на несебичној помоћи „Чудеса од меса“, који су донирали храну и трафици „Дамјановић“ за пиће, током турнира.
Фантастичној атмосфери, која је одјекивала хуманошћу, допринеле су и Делије из Котежа, које су заједно са својим суграђаним помогли у прикупљању донација, али су направили „бакљаду“ којом је обележен успешан крај овог хуманитарног турнира.

Leave a Reply