У рејону насељеног места Луганско погинуо је један борац Луганске народне армије. Наиме, до инцидента је дошло приликом међусобне размене ватре између две извиђачке групе, које су највероватније оперисале у тампон зони између две линије фронта. 22-годишњи борац се разнео бомбом да не падне жив у руке непријатељу.

Приликом сукоба рањен је један борац ЛНР. Он је задобио неколико прострелних рана услед којих није могао више да се креће. Позиција на којој се налазио рањени војник је тучена из различитог аутоматског оружја, а дејствовали су аутоматски бацачи граната и снајпери. Никако се није могло прићи до рањеног борца.

У једном моменту, према рањенику је кренула једна већа украјинска група војника која је хтела да га зароби. Рањени војник је отворио ватру на ову групу и задржавао је све време док је код себе имао метака. Увидевши да ће пасти у руке непријатељу који се по правилу немилосрдно обрачунава са ратним заробљеницима, војник је из џепа извадио ручну бомбу, ставио испод себе и активирао . Од последица експлозија рањени војник је на лицу места остао мртав.

Касније се сазнао и идентитет погинулог бораца. Ради се о 22-годишњем Константину Алексадровичу Варганову (1997), који је био у саставу 7. самосталне моторизоване бригаде. Погинули борац је родом из Горловке.

Оставите Коментар