За Сашу Пашића из Ниша у Србији су чули многи.

Саша је човек који брине о више стотина напуштених паса. Све је почело пре десет година када је Саша поред реке и на ђубришту пронашао 12 напуштених штенаца. Збринуо их је и не слутећи да ће тај догађај одредити његов животни позив.

Данас у азилу заједно са радницима брине о 800 паса спашених са улице и од несавесних власника. Сада је Саша постао познат и у свету и то зато што су људи могли да виде како је спреман да ризикује сопствени живот да би спасао животињу.

Британски Дејли Мејл је на својој Фејсбук страници поделио видео у којем се види како је Саша спасао једно куче које је остало заробљено на одсеченој обали Нишаве. Иако је овај снимак настао пре више од три године ових дана се проширио и људи широм света су просто одушевљени Сашином несебичношћу.

За само три дана овај снимак је на Фејсбук страници британског медија прикупио скоро 30 милиона прегледа. Колико Саша заиста воли животиње сведочи и то што је сваком псу у азилу дао име.

– Сваки пас има своје име, за сваког пса се зна карактер, за сваког знам где сам га спасио и на који начин. Све то је тешко, али крајња награда је кад видим пса којег сам спасио од сигурне смрти, удомљеног како ужива у свим кућним условима, спава у кревету, члан је обитељи – рекао је својевремено Саша за медије.