Представници ирачког Катаиб Хезболаха упозорили су америчке трупе да ће се претрпети тешке последице, уколико не напусте територију Ирака након уништења Исламске државе (ИД) у тој земљи.

Абрамсима на абрамсе (Фото: public, Правда)

„Уколико Американци не напусте Ирак, биће на нишану исламског отпора Ирака“, рекао је представник Катаиб Хезболаха Џахар ал Хосеини, пренела је Ирна.

Он је нагласио да главни изазов у Ираку више није ИД, додајући да главни циљ Вашингтона није консолидацја Ирака, већ преузимање контроле на читавој територији државе.

„Ангажман САД-а у Мосулу и Ал Анбару није усмерен само ка уништењу ИД-а. Американци желе да обезбеде трајно присуство у региону“, нагласио је Хосеини, додајући да је присуство Американаца далеко опасније од Исламске државе, пошто они имају дугорочне планове за Ирак.

Упозорење Катаиб Хезболаха уследило је након бројних оптужби ирачких добровољачких снага које учествују у борби против ИД-а и појединих чланова ирачке војске да су амерички хеликоптери евакуисали вођу ИД-а Ал Багдадија и цело руководство терористичке организације из Мосула.

Извор: Правда