Русија оштро осуђује насиље које се спроводи над Србима на Косову, а чији је циљ протеривање свих Срба из јужне српске покрајине.

Ово је управо саопштено српском министру Ненаду Поповићу на ванредном састанку у Министарству иностраних послова Русије.

– Русија остаје доследна поштовању међународног права и Резолуције 1244 по којој је Косово неотуђиви део Србије. Званична Москва ће по овом питању тесно сарађивати са властима у Србији како би се у будућности предузимали кораци који ће водити смиривању тензија и заштити безбедности Срба на Косову – поручено је састанку.

Поповић је руским званичницима пренео поруку председника Вучића да ће Срби на Косову остати прибрани и да ће се мерама Приштине супротставити на миран начин. Он је истакао да ће Србија бити уз Србе на Косову и да ће им помоћи у овој тешкој ситуацији.

На састанку у Москви истакнута је спремност Русије да, у договору са Владом Србије, економски помогне Србе на Косову како би се ублажиле последице одлуке Приштине о увећању царина на улазак српске робе на Косово.