Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН – Александар Шапић прикупља новчана средства за Александру Узелац (2019).

Александра је рођена 29.10.2019. године у Београду. Превремено је рођена у 29. гестацијској недељи трудноће. Три месеца је провела у инкубатору на Институту за неонатологију у Београду. Компликације на порођају су код Александре изазвале тешко крварење на мозгу које је покушано зауставити лумбалном пункцијом, међутим дошло је до погоршања њеног стања и проширења комора и притиска на мозак. Уграђен јој је субкутани резервоар, а убрзо након тога и ВП шант.

Александра се лечила у Специјалној болници за церебралну парализу и развојну неурологију у Београду. Прва дијагноза коју је добила јесте хидроцефалус, затим дисхармоничан развој. Дуго је била на кисеонику и борила се са конвулзијама. Још увек не седи самостално и не хода.

Александра је без обзира на све једна весела и раздрагана девојчица пуна живота. Да би напредовала у лечењу, стала на своје ноге, уживала у игри са својом сестром потребни су јој свакодневни физикални третмани, лечење у бањским условима. Средства су јој потребна и за логопедске и дефектолошке третмане, трансплантацију матичним ћелијама као и за путне трошкове и смештај.

Родитељи се обраћају свим хуманим људима да им помогну, колико је ко у могућности како би Александра кренула што пре са лечењем.

За Александру! Будимо хумани! Помозимо Александри!

Инструкције за уплате можете наћи кликом овде.

Оставите Коментар