У ПРОВОКАЦИЈАМА, као што је ова у Бучи, Русија види директну претњу међународној безбедности, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров на конференцији за штампу са замеником државног секретара УН за хуманитарна питања Мартином Грифитсом. Он је назвао овај догађај још једним лажним нападом.

Како је навео руски министар, не престају покушаји да се политизује и чак се спекулише хуманитарним питањима у Украјини.

У Бучи је изрежиран напад, када су руски војници изашли из града, објаснио је министар.

По његовим речима, провокација је требало да се искористи у антируским циљевима.

– Затражили смо хитно одржавање седнице Савета безбедности о овом конкретном питању, јер у оваквим провокацијама видимо директну претњу међународном миру и безбедности – рекао је Лавров.

Раније су украјинске власти и медији објавили видео-снимак који је, наводно, снимљен у граду Буча у Кијевској области, где на путу леже тела погинулих. Корисници интернета приметили су да „лешеви“, наводно, мрдају рукама и склањају се како не би пали под точкове војних возила. Такође се у ретровизору једног возила може видети како један од „погинулих“ устаје чим је аутомобил прошао поред њега.

Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе кијевског режима о наводном убиству цивила у насељу Буча у Кијевској области, назвавши фотографије и видео-снимке из Буче још једним изрежираним догађајем кијевског режима за западне медије.

Оставите Коментар