Добродушна канцеларка коју њене присталице зову Мути, у преводу Мама, показала је сву своју хладнокрвност у једном видео снимку.

Ангела Меркел поново се нашла на удару критичара због свог односа према деци.

Канцеларка која већ 14 година влада Немачком, а противнике који не желе илегалну миграцију назива фашистима, нео-нацистима и мрзитељима који не желе да помогну угроженим групама, показала је свој карактер у правом светлу.

До краја 2018. године Немачка је примила невероватних 1.4 милиона миграната, за које критичари кажу да су инстант гласачи Ангеле Меркел, ипак поред вртоглавог броја миграната за једну девојчицу из Палестине нема места у Немачкој, а Меркелова јој је ничим изазвана у лице рекла да треба да иде из Немачке и подсетила је на процедуру депортације баш у тренутку када је говорила како би волела да учи у немачкој школи и напредује у животу.

Ево како је изгледао разговор са децом мигрантима о коме се и даље прича:

  • Близу смо депортације (пожалила се девојчица Маркеловој)

  • Треба да се вратиш у Либан

  • Да, тачно…

-Ти си допадљива девојка, али у палестинским камповима у Либану има хиљада и хиљада људи, ако сад кажемо да можете да дођете и сви ви из Африке… не можемо то да спроведемо… неки људи морају да се врате назад.

Након што је девојчица почела да плаче, канцеларка јој је пришла и рекла „урадила си добар посао“ постављајући јој питање.

Уз  хладан поглед и монотон тон гласа Ангеле Меркел на друштвеним мрежама су пристуне и критике да је непримерено да детету које плаче кажете да је поставила добро новинарско питање, а многи истичу да је у том тренутку испливало на површину потпуно одсуство емпатије у карактеру Ангеле Меркел.

Leave a Reply