Нови шок у Немачкој у граду Фрајбургу. Према извештају тамошње полиције, 21-годишњи Курд, азилант Мајд Х. и још 14 азиланата старих од 19 до 30 година силовали су 18-годишњакињу испред дискотеке након чега су је беспомоћну оставили у грмљу пуних четири сата. Од њих 15, седморица починитеља су Сиријци, један осумњичени има немачки пасош, док за преосталу седморицу нема података о националности.

Сви се сада налазе у притвору, осим главног осумњиченог Мајда Х., за којим полиција интензивно трага. Због подебљег криминалног досијеа за њим је већ одавно расписана потерница.

Несрећна девојка упознала се с Мајдом Х. преко његових пријатеља. Мајд Х. је девојци дао таблету екстазија након чега јој је дао и пиће. Према полицијском извештају, након што се девојка омамила, око поноћи, Мајд Х. одвео ју је у оближње грмље где ју је, осим Мајда Х, сексуално злостављало још 14 особа.

Девојка је рекла полицији да се, због великих озљеда и омамљености, није могла помакнути ни тражити помоћ из грмља. Истог дана девојка је поднела пријаву за силовање након које је полиција на темељу ДНК открила починитеље.

Отац Мајда Х. потврдио је да је његов син те ноћи био мртав пијан и није ништа говорио, већ је само отишао спавати тврдећи да сигурно није конзумирао дрогу те да је од дроге био “чист већ годину и по” с обзиром на то да је прошао циклус одвикавања. Након злочина Мајд је отишао кући и мирно преспавао те ујутро нестао. Када је полиција с пет патролних аутомобила дошла испред куће, отац и мајка морали су идентификовати главног кривца силовања преко тетоваже на сликама. Отац је за Билд казао да је Мајд, који се у Сирији волео сликати с калашњиковом, већ и пре имао проблема с полицијом и био осуђен због агресивног понашања те је казао да ће “ако је стварно силовао девојку, учинити све да буде кажњен и нестане из Немачке”.