Докторка у пензији Мирјана Андревска (70) из Косовске Митровице казала је за Информер да Срби треба да остану на КИМ и да се изборе за своја огњишта. Ова госпођа, која је 40 година лечила грађане на Косову и Метохији, каже да је део радног века провела и у руднику Трепча где се бринула о здрављу рудара. Сада, како каже, Албанци желе да узму и Трепчу али и цео север Косова и Метохије.

– Навикли смо ми у Митровици на све ово, иако нисмо желели да нам се ово дешава. Таман је било мирно а они сада хоће Трепчу, хоће северни део а ми не крочисмо преко моста (у јужни, албански део). Заиста је то много. Тај мост су сазидали и подигли Жарковићи а они хоће и ово да нам узму -рекла је Информеру Мирјана Андревска, некадашња начелница Центра за рехабилитацију коју смо затекли на данашњем протесту Срба у северној Митровици.

Она је рекла да су поруке које је чула од говорника на протесту охрабрујуће али је и она упутила неколико речи српском народу на Косову и Метохији.

– Поручујем нашем народу да треба да останемо овде, да се боримо. Ми смо храбри, то смо показали први пут кад су покушали да нас иселе – казала је она.

Међународној заједници је поручила и да Срби имају своју силу.

– Сила Бога не моли али и ми имамо силу а то је наш народ, наша деца, војска, ми, ви… Ја сам пензионерка па сам дошла овде – рекла је она.


А. Грбовић