Лидер Српске Деснице, Миша Вацић гостовао је у емисији „Тема Дана“ на јутјуб каналу Инфо 24, на тему „Судбина Европског пута Србије“. Саговорници у емисији били су посланик СНС у скупштини Србије Владимир Маринковић и новинар Зоран Остојић.

Вацић је у емисији нагласио да је Српска Десница евроскептичка, да се залаже за „српске интеграције“, „српски свет“ и за повезивање са свим земљама у Европи и региону на основу реципроцитета. 

„Управо сам у овом месецу био у Риму на самиту европских десничара који су сви евроскептици и који желе међусобну сарадњу али не на бриселским основама већ на основама „Европе нација“, где би се земље међусобно суверено подржавале.“

Као пример овакве праксе, Вацић је поменуо „Вишеградску групу“.

„Пољска, Словачка, Чешка и Мађарска доста пркосе бриселским наређењима по питању миграната и уопште по питању унитерне политике.“- рекао је он.

Вацић је истакао да Србија треба да буде уређено друштво по моделу Европске Уније, али и Руске Федерације, САД, као и свих других земаља од којих може да примени нешто корисно. 

Он је такође дао предност домаћој производњи у односу на стране инвестиције.

„Наша основна замисао је српско-српска солидарност, где би Срби коначно кренули да производе, не да се живот овде заснива само на страним инвестицијама које када дође тај странац и покрене посао где запосли Србе, и даље водећи капитал одлази, профит одлази у иностранство, већ да Срби крену да производе и да се највише помогне малим и средњим предузетницима, да Срби купују од Срба. Не само „купујмо домаће“ већ и „купујмо српско“, од Срба из Републике Српске, Црне Горе, да се на том принципу развија наша земља и наш народ.“

Он је уцене Хрватске, везане за измишљен геноцид који се није десио и притисак да се призна незавиност Косова и Метохије означио као недопустиве. 

„Ја нисам ни за какав конфилкт, ни замрзнут ни одмрзнут, али чињеница је да је албанска страна за конфилкт већ одавно, они су и направили проблем. Ксово и Метохија је било у сасвим нормалном стању док нису почели нереди шиптарске ириденте и касније терористички напади који су изазвала бомбардовање наше земље супротно међународном праву и без дозволе Савета безбедности што је резултирало једном резолуцијом коју опет нико не поштује. Само од нас Срба се тражи да поштујемо нешто што је по обавези на нашу штету. Бриселски споразум је само са српске стран реализован, док албанци ниједну тачку нису реализовали. Од нас се стално очекује да будемо „добар ђак“ док се нама као народу не нуди ништа, чак и оно што је понуђено није испуњено. Заједница српских општина је мртво сл на папиру, нико нема начин да натера албанце да одрже своју реч коју је изгласала њихова лажна скупштина, али зато када Срби треба да буду мета притиска, онда постоје итекако различити механизми. Зато ја мислим да не треба да се обазиремо на те притиске, већ да се изграђујемо изнутра као једно зрело друштво koje ће да негује своје слободе, политичке, медијске, али превасходно и српске слободе, да Срби могу да живе у својој земљи као домаћини, ипак је ово наша земља.“ – рекао је он.

На питање водитеља зашто Срби сада не могу тако да живе, Вацић је одговорио да је то зато што је дуги низ година под појмом „људских права“ наметнуто да српски народ који је овде аутохтон и који је већински, буде занемарен а да се сви други народи истичу као приоритети.

„Не постоји нико ко се бави српским правима, Срби су угожени на Косову и МЕтохији, Федерацији БиХ, у Републици Српској Крајини која је окупирана од стране Хрвата, Срби су угрожени у Црној Гори, видимо да се и поред промене владе и даље тамо врши антисрпска политика изласавањем срамне резолуције, Срби су угрожени у Северној Македонији, а то је фактички била јужна Србија кроз целу своју историју. Нико не говори истину о томе како је тешко бити Србин, данас у 21 веку, у 2021. години. Колико је тешко српским мајкама да рађају, колико је тешко да се избори за вишедетне породице. Свака част свакоме али је као српски националиста желим на првом месту да имам интересе српске породице и српске деце.“ – рекао је Вацић.

Коментаришући измишљени геноцид у Сребреници, Вацић није имао дилеме да ли се тај злочин десио или не.

„Ја сматрам да се геноцид није десио. Појам геноцида је настао 1948. године у Женеви на самиту Уједињених Нација, када су након Нирнбершког процеса узели да дефинишу и прошире ратне законе и међународно право где је, поред ратних злочина против цивилног становништа, против ратних заробљеника, против човечности, направљен највећи ратни злочин – геноцид. За геноцид је неопходно да би он постојао, тако пише у дефиницији Уједињених Нација, да постоји геноцидна намера, та намера није постојала. Ако узмемо снимке из акције “Криваjа 95” и видимо да је цивилно становништво склоњено, евакуисане жене и деца на слободну територију за коју су они сматрали да је адекватна, пошто нису хтели да остану у граду који су ослободиле српске снаге у регуларној војној операцији него су пребачени за Тузлу, Сарајево, где год су желели. У пробоју где су ка Тузли кренули војно способни муслимански становници је дошло до окшаја и у тим биткама је погинуо одређен број људи, а локални Срби су, одређени појединци, из освете, пошто су њихове породице монструозно убијане од стране екстремиста Насера Орића, неко је стрељао под командом Љубе Беаре, не Ратка Младића, заробљенике. То није онај снимак Шкорпиона, то се десило три годиен раније, наша јавност је дезавусиана. Данас се злоупотребљава број од 8.372 жртве, где имамо последњи пример да отац од човека који је директор Меморијалног центра у Поточарима, сахрањен у Поточарима и ако је умро три године раније у сасвим другом крају БиХ.“ – рекао је Вацић

Вацић је у емисији изјавио и да свим припадницима српских оружаних снага Републике Српске Крајине прети тужба од стране Хрватске.

„Свако ко је носио оружје да брани своје огњиште у Републици Српској Крајини, ко је био припадник војске Српске Крајине, данас је под претњом лажних и тајних оптужница Хрватске која жели да створи некакву фаму о великосрпској агресији и зато они пкушавају да наметну нама терет измишљеног геноцида у Сребреници да би онда покушали да створе да је онда и код њих био некакав геноцид што је немогуће доказати.“ – рекао је он.

Он је за такође изјавио да је будуће постојање ЕУ упитно, с обизорм да је све више евроскептика на самом врху њених држава чланица.

„Будућност Европе је у десници, десне снаге јачају свуда. Углавном су друга највећа снага у свим државама ЕУ. Када оне дођу на власт, онда ће се све те државе односити према ЕУ. Ми не можемо да уђемо у Европу, јер смо већ у Европи, а питање је да ли треба да уђемо у политичку творевину као што је Европска Унија јер ће ту увек бити притисака везаних за лажни геноцид у Сребреници или пзинавање лажне државе Косово. Постоји много замрзнутих конфликата у свету и нико се не притиска, већ постоји нормална сарадња политичка, билатерална, на сваки начин, и зато ми Срби треба да се окренемо сами себи и свом народу у Српским Земљама. Да радимо на себи, да запошљавамо своје људе, не само да радимо код немаца, јер онда нам се своди политика да ли ће Немац да дође или оде. Ми треба да производимо само, нисмо народ који не зна, ми смо народ Милутина Миланковића Пупина и Тесле. Срби могу да се изборе, ми смо аграрна земља, увек смо били земља радника, сељака, војника. Не треба да купујемо по великим ланцима, који припадају страним корпорацијама већ да се помогне малим предузетницима, да постоји један домаћински приступ, да будемо домаћини и поносни што смо Срби.“ – рекао је он.

Вацић је на крају емисије истакао да као што је десница будућност Европе, тако је и Српска Десница будућност Србије, да ће ући у институције и моћи да буде глас оних који данас не постоје у парламенту, који не признају лажни геноцид и лажну државу Косово.

Оставите Коментар