МЕЂУ стотинама украјинских бораца и припадника батаљона „Азов“ који су нашли уточиште у комплексу челичане „Азовстаљ“ у Мариупољу налазе се најмање четворица Хрвата – један Далматинац и три Славонца.

Они су припадници „Азова“, а како хрватски медији преносе речи њиховог пријатеља који је са њима последњи пут контактирао пре три дана, „дошло је до блокаде свих вести, није добро…“
– Наш Тони из Далмације јавио ми се пре три дана, он је заповедник десетине у Азову. Написао ми је да су он и још тројица наших у тунелима Азовстаља и да су остали на минималној муницији… – рекао је саговорник хрватских медија.

– Тони и ови Славонци су у Мариупољу, бојим се да неће добро проћи јер су Чечени баш добро набрушени на њих, као и ови из ГРУ-а – тврди пријатељ опкољених милитаната.

Подсећамо, министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу је данас известио руског председника Владимира Путина да је руска војска ослободила Мариупољ, али да се 2.000 милитаната и даље налази на територији фабрике Азовстаљ.

– Ситуација у граду је мирна, омогућава нам да почнемо да успостављамо ред, враћамо становништво и успостављамо миран живот. Што се тиче оних који су побегли у фабрику Азовстаљ и који су тамо темељно блокирани, потребно нам је око три-четири дана да ово завршимо и овај посао – рекао је Шојгу.

Путин је рекао да је јуриш на индустријску зону непотребан, и издао је наређење да се откаже.

– Сматрам предложено заузимање индустријске зоне непотребним. Наређујем да се откаже – рекао је Путин Шојгуу.

Осим 2.000 бораца који су у „Азовстаљу“, министар одбране Русије је додао и да је приликом ослобођења града ликвидирано више од 4.000 украјинских бораца, док се предало 1.478.

Шојгу је нагласио да је током осам година у Мариупољ довезен велики број наоружања, војне опреме и тешких оклопних возила, и да је град „заправо постао моћно утврђење и престоница батаљона Азов“.

Оставите Коментар