Хрвати су све луђи како одмиче Светско првенство у фудбалу и пред меч четвртфинала са Русијом, ложе навијаче и играче тужним причама из рата са Србима

Вечерњи лист
Вечерњи лист

Дан пре утакмице фудбалери су добили подршку новим подсећањем на Олују и дане када су Срби етнички очишћени из Крајине, а корак даље направио је Вечерњи лист, који је на дан меча направио текст о потресним причама Луке Модрића и Дејана Ловрена из доба рата.

– Породица Луке Модрића 1991. године затекла се на окупираном подручју на којем су разуларени припадници српских војски, ЈНА и војске “крајине”, почели спроводити невиђен терор над Хрватима који нису успели да побегну. Након што су код Маруна убили шесторо стараца, четници су 18. децембра 1991. убили и старог Луку Модрића, деду познатог фудбалера, који је за благом отишао петстотињак метара од куће. У том тренутку приметиле су га српске патроле и без икаква разлога изрешетале рафалима.

– Кад смо тога дана чули рафале, помислили смо на најгоре, да су опет неког убили. Тражили смо старог Луку који је отишао за благом и пронашли га мртвог. Након покопа, родитељи и мали Лука некако су успели да пређу у Задар. Чим су изашли, одмах су им запалили кућу – казао је Станко Модрић, блиски рођак породице Модрић којем су само десетак метара од куће у њиховим Модрићима четници 8. марта 1992. убили брата, из заседе, предвечер – пише Вечерњи лист.

http://http://http://www.nacionalist.rs//2018/07/07/srbi-koji-navijaju-za-hrvate/

У истом тексту подгрејана је и слична срцепарајућа прича Дејана Ловрена.

– Могу само да кажем да смо ми имали среће. Мој је деда радио у Немачкој и имао је папире па смо сви могли да одемо код њега. Да нисмо, не знам где бисмо завршили. Ко зна, можда бисмо моја породица и ја данас били под земљом. Ето, и то је могуће. Један од мојих најбољих пријатеља из средње школе, чији је отац био војник, једнога је дана био сав уплакан. Питао сам га шта се догодило, а он ми је рекао како му је тог дана погинуо отац. То је лако могао бити и мој отац – прича је Дејана Ловрена.

Нема шта, квалитетно „ложење“ пред меч са Русима…

Извор: vecernji.hrinformer.rs