ЈЕДАН ресторан на Кајзерици у Загребу представио је јавности “потпуно нови” гастрономски специјалитет – мљевенике, а након што је ова вест “протутњала” друштвеним мрежама и интернет порталима, у јавности су почели да се нижу најразличитији коментари.

Наиме, један ресторан у суседној Хрватској представио је редовним и потенцијалним муштеријама ново јело из своје понуде. Једини проблем јесте тај што је реч о свима познатом специјалитету – ћевапима. Ипак, власник овог ресторана је заједно са својим особљем дошао на идеју да ћевапре преименује у “мљевенике”.

– С обзиром на то да се БиХ сматра земљом ћевапа, одлучили смо да покренемо нешто што би баш било наше – хрватско. Да не бисмо увредили људе из суседне државе и назвали ћевапима, одлучили смо да направимо – мљевенике – рекао је за хрватски портал 24сата, Домагој Делач, власник овог угоститељског објекта и поделио са јавношћу “малу кулинарску тајну”:

– Код нас ће се мљевеници састојати од свињетине и јунетине, у размери у којој ће превладавати јунетина, али ће свињски бут дати довољно масноће да мљевеник буде поприлично сочан – истакао је он.

Након његове изјаве, друштвене мреже су се буквално усијале!

Leave a Reply