У Задру је почело снимање мини серије „Нестали“ о злочиначкој војно-полицијској акцији „Олуја“, током које је у августу 1995. протерано више од 200.000 Срба.

Серију од четири епизоде, у трајању од по 50 минута, снима ХРТ у сарадњи са продуцентском компанијом Цлиника студио.

„Серијом “Нестали“ ХРТ жели да да допринос обележавању 25. годишњице војно-полицијске операције “Олуја“, којом су ослобођена окупирана подручја, кључне акције која је довела до краја Домовинског рата“, рекла је уредница серије Зинка Кисељак.

Према наводима Јутарњег листа, серија говори о шесторици хрватских војника који су, десетак дана уочи „Олује“, након војне операције ограниченог захвата, остали иза непријатељских линија одсечени од остатка своје јединице.

Сценариста и аутор серије је Јошко Локас, који каже да ће снимање трајати око 45 дана, односно до краја јуна. Редитељ је Кристијан Милић, а шест главних улога тумаче Горан Навојец, Бојан Навојец, Алан Катић, Ведран Живолић, Марко Циндрић и Филип Крижан.

Подсетимо, војна акција „Олуја“ била је егзодус и страдање за више од 200.000 Срба из Хрватске, док је више од 2.000 изгубило живот или се воде као нестали.

Оставите Коментар