Док се Хрвати хвале са два половна Рафала, председник Србије уговара бољу цену гаса за нашу државу и мудро ћути, те је јасно да ће ускоро бити изненађења.

Оно о чему је председник Србије Александар Вучић више пута говорио, синоћ је још једном добило своју потврду. Наиме, на хрватској државној телевизији је организована специјална емисија поводом доласка француског председника Макрона у посету Загребу, али је уместо прича о економији, сарадњи између Хрватске и Француске и сличних тема, због којих је и организована емисија, у први план искочило нешто сасвим друго.

Наиме, гости су, у оквиру приче о томе како Хрватска након шест година јалових јавних расправа, скандала и међусобних свађа између влада и председника државе, коначно купује авионе, али половне француске Рафале, сви гости у студију су сумануто почели да говоре о Србији, нашем наоружању, нашем војном буџету, не само о авионима већ и о противваздушној одбрани и наравно, о председнику Вучићу који је Хрватима главна опсесија и који у својим медијима на дневном нивоу у неким данима имају и више десетина текстова о председнику Србије.

Сви саговорници у студију хрватске националне телевизије покушавали су да објасне како је Хрватска војно надмоћна, како је куповина половних Рафала генијалан потез (за који им је требала скоро читава деценија да смисле шта ће и како ће да раде), те како Србија неће моћи војно да се приближи Хрватима.

Најсмешније у целој емисији је управо то што су понављали све време да се Хрватска не наоружава због Србије, а константно су причали искључиво о Србији.

На страну то што Хрватска нема на пример ни једног авиона ловца тренутно, док је Србија у последњих неколико година, захваљујући мудрој и одговорној економској политици председника Вучића, успела да добије целу једну нову ескадрилу авиона ловаца, на страну то што је Србија инвестирала у хеликоптере, дронове, бројно друго модерно наоружање, али и у веће плате, бољу опрему и животни стандард наших војника и официра, најзанимљивије од свега је да су управо хрватски медији више пута у протеклих годину дана упозоравали панично свој државни врх како се Србија наоружава и како постаје претња за неорганизовану хрватску војску. Па чекајте, је ли Србија слаба, или војно јака, је ли претња, или је неважна државица?

Испоставило се да је председник Вучић као и много пута до сада био у праву када је говорио да је хрватској, њеним медијима, али и њеном државном врху, Србија једина опсесија у сваком смислу. Од спољнополитичке снаге, преко јачања економије до јачања наше војске. Без обзира што је председник Вучић више пута поновио да снажна Србија није претња никоме и да ми само јачамо своју одбрамбену моћ, очигледно је да то опсесивним Хрватима ништа не значи и да су све време опседнути Србијом.

И, док се Хрвати хвале са два половна Рафала, за то време председник Србије уговара бољу цену гаса за нашу државу и мудро ћути када је у питању ново војно јачање наше земље. А кад Вучић ћути и стрпљиво чека, јасно је да ће у наредним месецима бити неких занимљивих и озбиљних изненађења.

Макар ће комшије имати чиме да се баве и да опет пишу паничне текстове!

Оставите Коментар