Предизборни материјал кандидата СДП-а за градоначелника Загреба, са картом Хрватске узнемирио је неке чланице и чланове те странке. У интернет-брошури кандидата Јошка Kлисовића, визуелно решење којим је пропраћен текст “Жао ми је што премијер тако брзо не реагује на кључне проблеме у држави” састоји се од карте Хрватске на којој је источна граница тамо где престаје Земун, а почиње Београд, преноси хрватски Јутарњи лист.

Јошко Клисовић

Kако се наводи, овај мејл добило је више хиљада чланова Социјалдемократске партије у Загребу

Осим што је на тој карти Хрватској “анектиран” Земун, Сремска Митровица и Шид, Хрватска је добила и нови национални парк – Фрушку гору. Хрватска је на тој карти повећана мало и на рачун Црне Горе, од које је “присвојена” Бока Kоторска.

Хрватска је на приказаној карти задржала све своје територије које има још од СФРЈ – укључујући целу Истру, Ријеку, Задар, сва острва, Међимурје и Барању, а проширила се на територију Србије скроз до Земуна и, као и на рачун Црне Горе.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оваква карта није могла бити само узета однекуд, већ је неко морао сам да је направи, јер Хрватска држава никада није ишла до тих граница, пише Јутарњи.хр.

“То је једна глупа и непотребна техничка погрешка. Они који су за ту грешку криви, већ су преузели одговорност. Ми настављамо даље”, рекао је за Јутарњи лист Игор Драгован из штаба СДП-овог кандидата за градоначелника Загреба Јошка Kлисовића.

Оставите Коментар