Хрватски дивљаци поново харају, а мета су им ко други до Срби! Велики скандал обележио је 10. по реду Алпас куп, фудбалски турнир за дечаке узраста до 11 година, који је претходног викенда одигран у Великој Горици надомак Загреба.

Наиме, након завршетка регуларног дела четвртфиналне утакмице између Чукаричког и хрватског Драговољца, а пре извођења пенала, група агресивних и видно алкохолисаних родитеља дечака хрватског тима ушла је на терен у намери да изазове инцидент. Жртва је умало био тренер „Брђана“ Ђорђе Аћимовић, који је за Српски телеграф објаснио какву је непријатност преживео.

  • Ничим изазвана група очева дечака Драговољца улетела је на терен и дошла право до мене. Наслонили су главу на моју и само захваљујући присебности избегао сам тучу. Само су чекали мој потез да би ме ударили. Претпостављам да су то неки пијани ратни ветерани, који су наочиглед мојих играча, али и родитеља Звезде и Партизана, такође учесника Алпас купа, хтели тучу. Себи замерам што нисам са играчима одмах након инцидента напустио терен, уместо што смо изводили пенале – рекао је видно разочаран син легенде Црвене звезде Јована Кулета Аћимовића.

Иначе, дечаци из Србије узраста до 11 година играли су одличан фудбал на турниру, на ком је учествовало чак 40 екипа, распоређених у четири групе. Партизан је стигао до полуфинала, док су Чукарички, који је у Д групи завршио као први, и Звезда учешће окончали у осмини финала. Питање је шта би било да нису уследиле немиле сцене, које су се очигледно одразиле на децу пред извођење пенала.

Оставите Коментар