Хрватска војска немоћна је пред Војском Србије, пише хрватски лист „7Дневно“ и у прилог томе истиче да српска војска пролази кроз „богате периоде набавке врхунске опреме“.

Позивајући се на податак портала „Фајерпауер“, који од 2006. објављује листу најмоћнијих војски света, лист пише да је Војска Србије по снази за два места претекла Хрватску војску и сада је на 61 месту, пренео је Танјуг.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Лист констатује да су Хрватску војску уништиле године неулагања и да је стога потребно донети стратегију безбедности.

„Хрватска нема оружје и опрему којом може да неутрализује предност Србије. Од војске се очекује да закључа ваздушни простор, а не да гради хотеле и хангаре“, пише лист и са жаљењем констатује да је „ово наговештај поремећаја који тек долазе у наредним годинама“.

Уз подсећање да је пре четири године било све другачије, да се очекивала трансформација Хрватске војске у малу, добро опремљену по свим стандардима НАТО, лист пише да је све остало само на најавама.

Подсећају да су два пута пропали или одлагани планови о набавци вишенаменског авиона, противваздушна одбрана је, кажу, остала пусти сан, нису обновљене ракетне способности морнарице, а није било ништа од значајније модернизације одавно застарелих М 84 тенкова.

„С друге стране Србија је, очигледно, модернизацију својих снага осмислила много пажљивије и реалније“, пише лист и напомиње да су се у Хрватској многи смејали када је Србија набавила половне МиГ-ове из Русије и Белорусије.

Срби су, истиче се, предано радили и на обнављању противваздушне одбране која је слојевита, а системи су набављени и са Истока и са Запада.

Оставите Коментар