Члан Градске скупштине Сплита Мартин Паук који је уједно и фудбалски судија познат по проусташким ставовима, огласио се поводом напада на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту објавом на Фејсбуку у којој, мада осуђује физичко насиље, српске ватерполисте оптужује да су сами криви за напад.

– Да сте у миру прошетали Ривом у суботу у подне, негде код фонтане стали, направили селфије и ставили га на инстаграм, те се курчили својим јаранима у Београду и поносно им причали како сте прошетали центром Сплита у дресовима Звезде, а да вам нико није ништа могао, јер сте “моћни“, “огромни“, “снажни“. Сад им бре причајте какво је море у фебруару – поручио је Паук, преноси Индеx.

Objava Martina Pauka povodom pravoslavnog Božića

Градски већник је члан странке Независни за Хрватску и запослен је у Хидрографском институту у Сплиту. Пре ове поруке написао је како су сплитски ватерполисти пре утакмице шетали Београдом без јасно видљивих обележја клуба, да су говорили екавицом, али да су у ресторану ипак били препознати и названи усташама.

– Јесте ли из ове кратке приче успели да схватите поуку? Јесте ли приметили разлику између хрватских ватерполиста који дођу у Београд, обуку цивилну одећу без икаквих навијачких обележја, а с друге стране понашање српских ватерполиста који се шепуре сплитском Ривом у дресовима Црвене Звезде са ставом “види нас колики смо, не може нам нико ништа – написао је у објави Паук.

У међувремену је Мартин Паук обрисао објаву са друштвене мреже.

Advertisements